2011. november 16., szerda

Csokis keksz sütőtökös krémmel



Hozzávalók: 23 dkg liszt, 10 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 1 evőkanál vaj, 15 dkg cukor, 5-5 dkg puha margarin és zsír, 1 tojás, 2,5 dl tej, 2 vaníliás cukor. A krémhez: 12 dkg krémsajt, 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 15 dkg sütőtökpűré, csipetnyi fahéj.
Elkészítése: a száraz hozzávalókat: liszt, kakaó, sütőpor, só összekeverjük. A vajat, margarint, zsírt jól összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd felváltva a tejet és a száraz hozzávalókat. Jól formázható masszát kapunk, amit kiskanállal adagolunk egy sütőpapirral ellátott tepsibe, majd előmelegített sütőbe téve kb. 12-14 perc alatt megsütünk. Időközben elkészítjük a krémet: először habosra keverjük a krémsajtot, vajat és a cukrot, ezután hozzáadjuk a sütőtökpűrét és a fahéjat. Ezzel a krémmel töltünk meg 2-2 kihűlt kekszet.

A receptet innen kölcsönöztem.

2011. november 14., hétfő

Tej nélküli almamártás


 Egy régebbi "Prima Konyhá"-ban találtam erre a receptre és azonnal el is készítettem. Mondanom sem kell...a leánykáim és én....hát hogy is mondjam??... eltüntettük. Méghozzá nagyon-nagyon hamar!!:) Még jó, hogy férjemnek nem is szóltam róla:) Legközelebb minimum dupla adagot készítek!!

 Hozzávalók: 60 dkg alma, ízléstől és az alma édességétől függően kb. 10-15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, fahéj, szegfűszeg, citromhéj és citromlé.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, csumáját kivágjuk, húsát kis kockákra vágjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egy kevés fahéjjal és szegfűszeggel, citromlével és reszelt citromhéjjal és kevés cukorral kellemesen pikánsra izesitjük. Amikor az alma puha, a levét kevés vízzel elkevert vaníliás pudingporral sűrítjük. 


NAGYON-NAGYON-NAGYON FINOM!!!

2011. november 10., csütörtök

Málnalekváros puszedli


Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 12,5 dkg margarin, 6 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 17,5 dkg liszt , 5 dkg málnalekvár.
Elkészítése: A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, végül pedig a lisztet. A tésztát összeállítjuk, majd háztartási fóliába csomagolva, hűtőszekrényben legalább 30 percig pihentetjük. Ezután kisebb diónyi méretű gombócokat formázunk nedves kézzel. A gombócok tetején ejtünk egy kis mélyedést, amelybe kevés málnalekvárt teszünk. Sütőpapirral ellátott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.



2011. november 9., szerda

Tejszinhabos csillagok


Egy román nyelvű konyha-magazinban láttam meg és szerelem volt első látásra :)


Hozzávalók: 80 dkg fagyasztott leveles tészta, 2 dl tejszín felvert habja, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg csokoládé forgács, 1 tojás a kenéshez, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése: A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, vékonyra kinyújtjuk, majd csillag alakú kiszúróval kb. 50 csillagot szúrunk ki, amiket megkenünk felvert tojással és sütőpapirral ellátott tepsiben, előmelegített sütőbe téve kb. 8 perc alatt megsütünk, ezután hagyjuk kihűlni.  Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és óvatosan belekeverjük a csokoládé forgácsokat. 2-2 csillagot összeragasztunk a habbal, majd porcukorral meghintve kínáljuk.


2011. november 3., csütörtök

Diós túrógombóc


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 6 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 4 evőkanál búzadara, 10 dkg mazsola; a hempergetéshez 15 dkg pirított, darált dió; a tálaláshoz: baracklekvár.

Elkészítése: A tejből, a búzadarából, a cukorból és a vaníliás cukorból sűrűbb tejbegrízt főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután belekeverjük az áttört tehéntúrót, a forró vízben áztatott, majd leszűrt mazsolát és a citromhéjat. A masszából diónagyságú gombócokat formázunk, meghempergetjük a darált dióban, és baracklekvárral kínáljuk.



 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design