2011. július 12., kedd

Háromszinű Panna Cotta


Az igazság az, hogy ez a második próbálkozásom. Az első is jól sikerült, ez azonban sokkal jobban tetszik :) Ilyen hőségben nem igazán van az ember lányának kedve sütni, mikor a gyerkőcök és a ház ura kutat valami édesség után. Adott volt minden hozzávaló, így gyorsan el is készítettem. Mondjuk a "gyorsan" nem is olyan gyors, de egy süti elkészítéséhez képest lényegesen rövidebb idő szükségeltetik ennek a mutatós és nagyon-nagyon finom édességnek az elkészítéséhez. És miután eleget áradoztam róla, következzék a reci, ami innen van ( megjegyzem, hogy kénytelen vagyok kicsit növelni a hozzávalók mennyiségén, ugyanis még így sem biztos, hogy jut nekem is belőle...:)
Szóval a hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 dl tej, 3 ek cukor, 20 g zselatin, 1 csomag vaniliás cukor, 20 g kakaó, 1 ek instant kávépor.


A hozzávalókat 3-ba osztjuk: a tejszínt a tejjel felforraljuk, majd amikor forr hozzáadjuk a cukrot és a vaniliát, kevergetve 1 percig főzzük, majd hozzáöntjük a -néhány evőkanál vízben feloldott- zselatint. Hideg vízzel kiöblített formába öntjük, majd a fagyasztóba tesszük. A recept néhány percet említ, nálam ennyi nem elég. Itt mindenki úgy jár el, ahogy szükségeltetik.



   De térjünk vissza a recihez. Miután a vaniliás réteg megdermedt, ráöntjük a kakaós réteget, amit úgy készítünk, hogy a kakaót összekeverjük a cukorral és néhány ek tej-tejszín keverékkel. A többi tejszínt felforraljuk a tejjel és amikor forr, hozzáöntjük a cukros kakaót, amivel 1 percig forraljuk, végül pedig feloldott zselatint is hozzákeverjük. Én hagytam egy keveset kihűlni és csak azután öntöttem a vaniliás rétegre. Ezt is hagyjuk dermedni, majd a kakaós részhez hasonlóan elkészítjük a kávés réteget, ezt pedig ráöntjük a már megdermedt kakaós részre és készre dermesztjük. Újból megemlitem, hogy a sorrendet mindenki ízlésére bízom. Szerintem nagyon finom, nagyon mutatós, eteti magát, egyszóval kipróbálandó!! :)




 

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki!

Zsófi írta...

Hát ez istenien néz ki, gondolom, ugyanennyire finom is!
:)

Petra írta...

Gyönyörű! Biztos szuper finom.

LiliBazsa írta...

Hú, nagyon guszta!! A kedvenc "sütiszíneim" . :-)

Kati írta...

Nagyon ötletes, finom lehet.

Túry Amália írta...

Annyira jól néz ki! Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom volt! :)

Bianka írta...

Ezt a receptet én is láttam és nagyon izgalmasnak tartottam

Márti írta...

Ötletes formája a panna cottanak, nagyon tetszik!

Gál Edith írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!

Ottis írta...

Nagyon guszta, úgy szeretem biztos kipróbálom!

4Gyerek írta...

ilyent el bírnék "nyalogatni". csak nem tudom a pasimnak mit tehetnék kávé helyett bele. nála az kakukktojás. karamell sem volna jó.
fahéj menne?

Jade írta...

Fantasztikusan nez ki! Ki fogom probalni mindenkeppen!!!

Gál Edith írta...

Otti, nagyon örülök, hogy tetszik!

Éva, szerintem nyugodtan készitheted fahéjjal :)

Juditkám, minnél hamarabb...:)
Köszi!!

Gál Edith írta...

Ezt elfelejtettem: annyira, de annyira finom!!!
...hogy elmentünk a lányokkal itthonról és a fele akkor még meg volt, mire meg hazaérkeztünk ...gondolhatjátok. Szóval hamarosan újabb adag készül :)

Ditta tortái írta...

Nagyon mutatós,és biztos nagyon finom is ,kifogom próbálni,köszi a receptet

Gál Edith írta...

Ditta, én köszönöm! :)

Névtelen írta...

Ez eszméletlen jól néz ki! :)

Gál Edith írta...

Flóra, köszönöm!

Kreatív konyha írta...

Kávé és Csokoládé oldaláról kerültem ide, hogy megnézzem az eredeti receptet és képeket. Tényleg fantasztikusan néznek ki!

Gál Edith írta...

Kreativ konyha, nagyon szépen köszönöm! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design