2011. július 13., szerda

Házi tészta + egy recept

Az úgy volt, hogy kaptam házi tojást (sokat) és  mindenképpen szerettem volna készíteni házi tésztát. Nem vagyunk mi  nagy "tésztások", de azt azért mindenki tudja, hogy a bolti össze sem hasonlitható az otthonival... Fel is hívtam anyukámat, nem-e lenne kedve, hogy a sógornőmnek, neki és nekem is készítsünk? Együtt! Azt is tudni kell, hogy anyukám nagyon ritkán mond nekem NEM-et, így néhány perccel később már nála voltunk a lányokkal, meg 30 tojással és 3 kg liszttel :)



Ment is minden mint a karikacsapás! Készítettünk széles metéltet, spagettit.




Egy ideig biztositva voltunk tészta-ügyben :) (ez nem most készült, ezért nemsokára megint "gyúrunk" :))
Aztán szétnéztem, hogy mit is készíthetnék, valami mást, mint a  sima darált húsos spagettit. És találtam ezt. Láttam, hogy hamar elkészül, nem szükséges sok hozzávaló, így hamarjában meg is főztem. Mondanom sem kell, amilyen hamar elkészült, olyan hamar el is fogyott.

Császárszalonnás-zöldborsós spagetti
Hozzávalók: 4 vékony szelet bacon, 2 vöröshagyma,  kb. 15 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy friss), főzőtejszin, 30 dkg spagetti, só, bors.

Egy serpenyőben szépen megpiritjuk az apró kockákra vágott bacont, majd kivesszük és papirtörlőre tesszük, hogy a zsiradékot leitassuk róla. A visszamaradt zsirban megpároljuk az apróra vágott hagymát,  hozzáadjuk a borsót és a tejszint, izesitjük sóval és borssal, majd addig pároljuk, mig a borsó megpuhul. Közben a spagettit megfőzzük, aztán leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük és rátesszük a zöldborsót, majd megszórjuk a bacon-kockákkal és azonnal tálaljuk.























4 megjegyzés:

Anazar írta...

Gyerekkorom haluskái!! Nagyikám (80 éves) mind a mai napig minden szombaton meggyúrja a vasárnapi levesbe a laskát. Nincs is párja!!

H. Mária írta...

Nincs is jobb egy házi tésztából készült ennivalónál. Én is szoktam készíteni tésztát, van, hogy kacsatojásból, vagy hogy tyúktojásból. Hamar elfogy. :)

Bianka írta...

Az igazi finomság

Gál Edith írta...

Egyetértek!! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design