2011. július 25., hétfő

Sonkás sárgadinnyesaláta



Nem szoktam párosítani a gyümölcsöt hússal, húsfélével de ezt most mindenképpen ki akartam próbálni... Nagyon-nagyon finom volt!!

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 20 dkg mozzarella sajt, 3 szelet sonka, 1 ek citromlé, só, bors, 2 ek-nyi vágott mentalevél.
A sárgadinnyéből karalábévájóval kis golyókat vájunk ki, a sajtot kockákra, a sonkát csíkokra  vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a dinnyét, sajtot, sonkát, leöntjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd meghintjük a mentalevelekkel és azonnal tálaljuk.





5 megjegyzés:

Okki írta...

Mi sem szoktuk nagyon párosítani a gyümölcsöt és a húst, de ez most valóban nagyon guszta, és biztos finom is!

Kifogom próbálni :)

Adél írta...

Nagyon jó íze van ennek a párosnak.Guszta.

Petra írta...

Remekül hangzik! Egy rugóra jár az agyunk. :) Ezen az összeállításon törtem már én is a fejem napok óta, de most el is készítem, mert a tiéd nagyon meggyőző. :)

Márti írta...

Én is ettem már, sonkába göngyölt sárgadinnyét, szerintem is remek íze van!

Kati írta...

Ezt már én is nagyon régen készülök kipróbálni, csak egyszerűen sárgadinnyét sonkaszeletekkel.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design