2012. február 22., szerda

Sajtos húsgolyók csemegeuborka-talpon


Egy "Meglepetés"-magazinban láttam meg. Minden hozzávaló adott volt, igy hamar elkészitettem. Legközelebb befogom a lányokat is az "épitkezésbe"...:)

Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 6 dkg reszelt sajt, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, 5-6 közepes egyforma csemegeuborka, 8 szelet kenyér, piros húsú paprika.


Elkészitése: A húst tálba helyezzük, hozzáadjuk a sajtot, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, sót, borsot, pirospaprikát és jól összedolgozzuk. 30 percig pihentetjük, majd vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle, és sütőpapirral bélelt tepsibe téve 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha elkészültek, kihűtjük. Közben a lecsepegtetett uborkából vékony szeleteket vágunk, a kenyérből  pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a paprikából pedig apró kockákat vágunk. Tálaláskor a kenyérkorongokra 1-1 uborkaszeletet, majd 1-1 húsgolyót teszünk, fogvájóval összetűzzük, és pirospaprikával diszitve, frissen tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design