A "nem túl fotogén, de finom" kategóriába tartozik...
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál darált dió, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 evőkanál búzadara, 2 evőkanál cukor. Az öntethez: 10 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 3 tojás, 3 evőkanál vaníliás pudingpor, 2,5 dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, csipetnyi só. A tortaformához vaj és liszt.
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, sóval, hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat és gyorsan sima tésztát gyúrunk belőle, amit letakarva hűvös helyen pihentetünk, míg a többi műveletet végezzük. Közben a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát egy szűrőbe tesszük, beszórjuk a kristálycukorral és állni hagyjuk. Ezután a félretett tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és a megfelelően előkészített tortaformába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen, majd megszórjuk a zsemlemorzsa, dió és fahéj keverékével. A lecsöpögtetett almát elkeverjük a búzadarával és egyenletesen elosztjuk a tésztán. Az öntethez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd óvatosan a gyümölcsre öntjük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd úgy szeleteljük, mint a tortát és porcukorral meghintve vagy tejszinhabbal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Szerintem pedig fotogén is:)
Köszönöm Kati! Nagyon kedves vagy!
Megjegyzés küldése