Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás fehérje, 25 dkg cukor, 1 kávéskanál szalalkáli, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darálatlan mák, 3 evőkanál liszt. A krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 20 dkg porcukor, 3 dl tej, 25 dkg Rama margarin. A diszitéshez: 2 dl tejszín, kevés mák.
Elkészítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd lazán a habba keverjük a szalalkálival, kókusszal, mákkal elkevert lisztet. Sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Időközben elkészítjük a krémet: sűrűbb pudingot főzünk a pudingporból és a tejből, majd miután teljesen kihűlt, kanalanként hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarinhoz. Ezt a habositott krémet kenjük a teljesen kihűlt tésztalapra. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém dermedjen meg teljesen, azután kivéve a hűtőszekrényből, a krémre tesszük a felvert tejszinhabot és újból visszatesszük a hűtőbe. Miután teljesen megdermedt a hab is, a süteményt kockákra vágva és mákkal meghintve tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon mutatós sütemény, biztos finom is!
Hogy te milyen szépen tudsz sütit szeletelni!
Nagyon mutatós sütemény, bizonnyal finom is.
Szerintem is, a szeletelés tökéletes egy tökéletes süteménnyel! Nagyon jól néz ki a süti!!! Mentettem!Köszi!
Megjegyzés küldése