2012. április 27., péntek

Olivabogyós uborka saláta


Egy nagyon-nagyon gyors saláta! Nem tudom, ha 5 percnél több volt, de ha igen, akkor nem sokkal...:)


Hozzávalók: 10 darab fekete olivabogyó, 4 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 db kigyóuborka, 1 chilipaprika, 2 szál zöldhagyma, 1 marék mentalevél.
Elkészitése: Az olivabogyókat kimagvaljuk, hozzáadjuk az olajat és az ecetet. Az uborkát megmossuk, héját egy villával megkarcoljuk ( így jobban beissza az ízletes levet), ezután hosszában kettőbe vágjuk, aztán újból kettőbe, végül pedig 1 cm-es szeletekre daraboljuk és az olajbogyókhoz adjuk. A chilit vékony szeletekre vágjuk, magvait kiszedjük, a zöldhagymát is vékonyra szeleteljük, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz ugyanúgy mint az apróra vágott mentaleveleket. Most a salátát összekeverjük, ha szükséges kissé megsózzuk, megborsozzuk és tálaljuk.


Forrás: Jamie Oliver

1 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jóféle Jamie:) a finom salátáival! Imádom!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design