2013. március 22., péntek

Sós ropogós keksz


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg juhtúró. A kenéshez 1 tojás, a szóráshoz szezámmag.
Elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a túrót,  majd összekeverjük a tojás-tejföl keverékkel. Jól kidolgozzuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára. Ezután kivesszük, fél cm vastagra nyújtjuk, derelyemetszővel kockákra vágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, majd sütőpapirral ellátott tepsibe téve, előmelegített sütőben kb.15 perc alatt szép pirosra sütjük.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design