Pages

Szilvalekváros kelt kifli

2013. március 8., péntek


Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg zsír, 2 tojás, 2 dl tej, 1,5 evőkanál szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só. A töltéshez házi (üstben főzött) szilvalekvár, a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük az élesztővel, cukorral, sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, a tésztát jól összeállítjuk, majd lefedve legalább fél órán át hagyjuk pihenni. Ezután nyolc egyforma gombóccá osztjuk, körlappá nyújtjuk, cikkekre vágjuk és megtöltjük lekvárral. Ezután felcsavarjuk és sütőpapirral ellátott tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Langyosan porcukorral meghintjük.
Megjegyzés: Tölthetjük más lekvárral is, de abban az esetben, ha hígabb lekvárt választunk, számítsunk arra, hogy kifolyik a kiflikből a lekvár.

Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS