Hozzávalók:
1,5 teáskanál porzselatin, 1 evőkanál hideg víz, 1,5 dl tejszín, fél rúd
vanília magjai, 20 dkg görög joghurt, 15 dkg cukor. A sziruphoz: 1 dl
gránátalma lé, 1 evőkanál méz.
Elkészítése:
A zselatint 5 percig áztatjuk a vízben, ezután nagyon kis lángon és folytonosan
kavargatva feloldjuk. A tejszínt összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília
magokat, felmelegítjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. A
joghurtot kicsit elkeverjük, majd fokozatosan a tejszínes krémhez adjuk.
Összekeverjük és hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk a krémet, amit
hagyunk szobahőmérsékletűre hűlni, azután kb. 2 óra alatt a hűtőbe tesszük dermedni.
Ezidő alatt készítjük el a szirupot is: a gránátalmalevet a mézzel elkeverjük
és nagyon kis lángon, folytonosan kevergetve sűrű sziruppá főzzük. Hagyjuk
teljesen kihűlni, majd lecsorgatjuk vele a formákból kiborított Panna Cottákat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése