2013. március 9., szombat

Epres pudingos Napóleon



Hozzávalók: 45 dkg fagyasztott leveles tészta. A krémhez: 1 tasak instant vaníliás pudingpor, 2 dl tej, 1-1 teáskanálnyi reszelt gyömbér és narancshéj, 3 dl tejszín, 20 dkg eper. A kenéshez 1 felvert tojás, a szóráshoz barna cukor, illetve porcukor.

Elkészítése: A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni, ezidő alatt elkészítjük a krémet: a pudingporhoz adjuk a hideg tejet, majd habverővel alaposan kikeverjük. Ezután adjuk hozzá az izesitőket –a narancshéjat és a gyömbért-, végül pedig óvatosan hozzákeverjük a  kemény habbá vert tejszínt. A kitekert leveles tésztát lisztezett felületen téglalapokká vágjuk, mindegyik téglalapot megkenjük tojással, meghintjük barna cukorral, majd sütőpapirral ellátott tepsibe téve, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép színűre sütjük. Kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 2 lapra vágjuk. Az időközben elkészített krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, az alsó lapra jó bőven teszünk belőle, ráhelyezünk előre felszeletelt epret, erre helyezzük a felső lapot, amit bőven meghintünk porcukorral és azonnal kínáljuk.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design