2013. március 4., hétfő

Narancszselés Panna Cotta


Itt gyönyörűen süt a nap, így azt gondoltam, hozok ma egy olyan desszertet, ami a várva várt tavaszt juttatja eszünkbe. Erre a finomságra esett a választásom. Az "egyszerű és nagyszerű" kategóriába tartozik és aki kedvencei közé sorolhatja a Panna Cottát (bármilyen izesitéssel), annak ízleni fog.




Hozzávalók: a narancszseléhez: 2 evőkanál víz, 3 teáskanál por-zselatin, 2 dl narancslé. A Panna Cottához: 4 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 filézett narancs, 2 teáskanál narancshéj, 2 tasak vaníliás cukor.
Elkészitése: Először a zselét készítjük el: 1 evőkanál vízbe áztatunk 1 teáskanál zselatint, majd nagyon kis lángon folytonosan kavargatva felmelegítjük és levéve a tűzről a narancsléhez keverjük. Ezt a levet egyenletesen elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített formában és miután langyosra hűlt, hűtőszekrénybe tesszük, megdermedni. Ezidő alatt készítjük el a Panna Cottát: a megmaradt vízbe áztatjuk a megmaradt zselatint, ezt is nagyon kis lángon, folyamatosan kavargatva feloldjuk és a cukorral, narancshéjjal és a vaníliával összekevert tejszínhez adjuk. Jól összekeverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, ezután pedig a hűtőszekrényből kivett zselére öntjük. Visszatesszük a hűtőbe készre dermedni. Miután ez megtörtént, a formákat hirtelen forró vízbe állítjuk, így könnyebben lehet majd kiborítani. A Panna Cottát a filézett narancsgerezdekkel kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design