Pages

Nyúlpörkölt

2013. augusztus 13., kedd


Hozzávalók: egy 2 kg-os konyhakész ( megmosott, darabjaira vágott) nyúl, 2 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 zöld paprika, 1 babérlevél, 50 ml vörösbor, kevés olaj, 1 evőkanál paprikakrém, fél evőkanál ételizesitő, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, ezután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a nyúl-gerinc darabokat, erre a megtisztított, darabokra vágott paprikát és paradicsomot, ezekre tesszük a többi húst, az egészet izesitjük sóval, borssal, az ételizesitővel és a paprikakrémmel,  összekavarjuk, majd kis lángon, -az edényt többször megrázogatva- addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen puha. Ekkor még meghintjük pirospaprikával és csak annyi vizet öntünk alá, hogy a húsdarabok között látszódjon a víz. Többet vizet nem kell aláönteni, mert sok vizet enged. Most adjuk hozzá a megtisztított és darabokra vágott fokhagymát és a vörösbort is, majd továbbra is kis lángon és az edényt meg-meg rázogatva, készre főzzük az ételt. A főzési idő összesen kb. 2 óra lesz. Friss, fehér kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS