2013. december 11., szerda

Diós lekváros aprósütemény









Hozzávalók: A tésztához: 16,5 dkg liszt, 3-3 dkg porcukor és darált dió, 12,5 dkg hideg vaj, 3-4 evőkanál hideg víz, csipetnyi só. Ezenkivűl szükségünk van még finom lekvárra, a tepsihez pedig vajra és lisztre. A szóráshoz porcukorra.

Elkészítése: a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a darált dióval, gyorsan elmorzsoljuk benne  a vajat és -ha szükséges- annyi vizet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a tésztát, amit háztartási fóliába csomagolunk és hűtőszekrénybe tesszük 30 percre. Ezután kivéve, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kivágjuk, majd a megfelelően előkészített tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megég! Kivéve, hagyjuk kevés ideig hűlni, majd lekvárral összeragasztunk egy-egy virágot. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, így kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design