Pages

Narancsos csirkecombok

2014. február 11., kedd

Hozzávalók: A húshoz: kb. 80 dkg- 1 kg csirke felsőcomb, 1 narancs, 1-1 evőkanál vaj és olivaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, só, frissen őrölt bors. A krumplipűréhez: 1 kg krumpli, 2 petrezselyem gyökér, 2 gerezd fokhagyma, vaj, tej, só. A tálaláshoz: apróra vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítése: Először a húst készítjük el: a húst sóval és borssal izesitjük, majd egy serpenyőben, a felforrósított olajon a bőrével lefele a húst kb. 7 perc alatt megpirítjuk, ezután kiszedjük egy tepsibe, a visszamaradt zsiradékot ráöntjük és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, ezután megfordítjuk és a másik oldalán is átsütjük. Kivéve a sütőből hagyjuk kissé kihűlni, ezidő alatt elkészítjük a balzsamecetes narancsot, amit először is jól megmosunk és 8 szeletre vágunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a balzsamecetet, hozzáadjuk a narancs szeleteket, kissé megbarnítjuk a gyümölcsöt ( de nem pirítjuk meg!), majd levéve a tűzről, az ecethez keverjük a vajat. Összekeverjük és ebbe a szószba tesszük a húst, kissé felmelegítjük és az időközben elkészített krumplipűrével kínáljuk. A krumplipűréhez a megmosott, megtisztított és kockákra vágott krumplit, a megtisztított és szeletekre vágott petrezselyemmel és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymákkal együtt bő, sós vízben feltesszük főni. Amikor a zöldségek megfőttek, a levet leöntjük, a zöldségeket izesitjük a vajjal, a sóval, majd a tejjel habosra törjük-keverjük. A krumplipűrét meghintjük a zöldpetrezselyemmel, majd a hússal és a balzsamecetes narancsszeletekkel diszitve kínáljuk.



2 megjegyzés:

tücsi írta...

Jól hangzik ez a finomság! Szeretjük!!!:)

Gál Edith írta...

Tücsi, mi is :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS