2014. október 3., péntek

Almás-krémsajtos kuglóf









Hozzávalók: 35 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl olaj, 23 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 4 kisebb alma, 3 közepes sárgarépa, 5 dkg dió, 2-2 teáskanál sütőpor és őrölt fahéj, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só. A vanília öntethez: 5 dl tej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 tojássárgája, 3 evőkanál cukor. A díszítéshez: dióbél.

Elkészítése: Először elkészítjük a vanília öntetet: a tejet összekeverjük a keményítővel és a vanília kivonattal. Ezután a tojássárgákat is habosra keverjük a cukorral, majd ezt a keveréket a tejhez keverjük, ezután pedig folytonosan kavargatva felforraljuk. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt a krémsajtot 8 dkg cukorral habosra kikavarjuk, majd hozzákeverünk 1 tojást és félretesszük. Most a megmaradt cukrot a 3 tojással habosra kikavarjuk, lassan hozzáadjuk az olajat, a liszt-só-sütőpor-szódabikarbóna-fahéj keveréket, végül pedig a megmosott, megtisztított és kisebb kockákra vágott almát, a megtisztított és lereszelt sárgarépát, végül pedig a durvára vágott diót. A tészta felét egy szilikon kuglóf formába simítjuk, ráhalmozzuk a krémsajtot, erre pedig következik a megmaradt almás tészta. A formát előmelegített sütőbe téve, a süteményt kb. 1 óra alatt készre (tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a vanília öntettel leöntjük és fél dió szemekkel díszítjük és így tálaljuk szeletekre vágva. 


2 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép lett!

Gál Edith írta...

Köszönöm, finom is volt :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design