Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

2015. január 7., szerda

Tarhonya sült csirkecombbal és céklasalátával




Hozzávalók: A húshoz: 1 kg csirkecomb, zöldpetrezselyem, majoránna, kevés csilipor, 1 vöröshagyma, olaj, só, bors, ételízesítő. A tarhonyához: kb. 40 dkg tarhonya, olaj, víz, só. A céklasalátához: 4 közepes nagyságú cékla, fél teáskanál reszelt torma, fél evőkanál köménymag, 2 evőkanál cukor, 1 dl ecet, 5 dl víz.

Elkészítése: A megmosott hús mindkét oldalát meghintjük a sóval, a borssal és az ételízesítővel, a fűszernövényekkel és a csiliporral. Az ily módon előkészített húst sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, közé rakosgatjuk a megtisztított és vékony szeletekre vágott hagymát, majd a tepsit alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe tesszük és a húst kb. 50 perc alatt szép pirosra/készre sütjük úgy, hogy az utolsó 15 percben a fóliát levesszük, hogy a hús szépen megpiruljon. Ezidő alatt a  céklafejeket alaposan tisztára súroljuk és vízben puhára főzzük. Miután kihűltek, meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük (karikára, csíkokra vagy kockára vághatjuk). A tormát a köménymaggal együtt a céklához adjuk.  A vizet az ecettel felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, ezzel leforrázzuk a céklaszeleteket, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Most pedig a tarhonyát készítjük el: kevés olajon addig pirítjuk a tarhonyát ( folytonosan kavargatva), míg szép aranybarnák lesznek a szemek. Ekkor a tarhonyát felöntjük kb. 2-szeres mennyiségű forralt vízzel, sóval ízesítjük, összekeverjük és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. A tarhonyát a kisült hússal és a kihűlt céklasalátával kínáljuk.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Edith érdekes, hogy a sült csirkecombhoz tarhonyát adsz köretnek, nálunk a tarhonya mindig szószos húsokhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz kerül leginkább, a sültekhez mindig krumpli vagy rizs, esetleg rizi-bizi szokott lenni, de végül is ennek nincs nagy jelentősége, csak mennyire mások a szokások:-))) BUÉK neked és sok puszi:-)))

Gál Edith írta...

Neked, nektek is boldog új évet kívánok, kedves Anikó! :)