2018. május 5., szombat

Kolbászos zöldséges sült krumpli



Hozzávalók ( 4 személyre): 1 kg krumpli, 25-25 gomba és füstölt kolbász, 1 kalifoniai piros paprika, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 50 ml olaj, só, bors, petrezselyemzöld; az edény kikenéséhez olaj.

Elkészítése: A megtisztított és kockákra vágott krumplit  bő, sós vízben 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Közben a gombát, a kolbászt, a paprikát és a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a hagymát, paprikát, gombát, az olajat, a fokhagymát, majd sóval, borssal és kevés apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Ezután adjuk hozzá az előfőzött krumplit és a kolbászt, összekeverjük, majd egy nagy tepsibe öntjük  ( lehetőleg minél nagyobb legyen, hogy ne több rétegben legyenek a zöldségek) és előmelegített sütőben 30 percig sütjük úgy, hogy félidőben egyszer megkavarjuk a zöldségeket. A sütőből kivéve meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design