Hozzávalók: 40 dkg tészta, 2 darab csirkemell, 30 dkg friss csiperkegomba, 1 vöröshagyma, olaj, só, bors, Vegeta, 2 ek liszt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld.
A csirkemellet csikokra vágjuk, sóval, borssal és Vegetával fűszerezzük és kevés olajban szép pirosra piritjuk. Lehetőleg melegen tartjuk. Elkészitjük a mártást. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, majd hozzátesszük a megtisztitott, szeletekre vágott gombát. Fűszerezés után együtt pároljuk, és miután a gomba elfőtte a levét, meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután lezártuk alatta a tüzet, elkeverjük benne a tejfölt is és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Sós vizben kifőtt tésztával tálaljuk.
A csirkemellet csikokra vágjuk, sóval, borssal és Vegetával fűszerezzük és kevés olajban szép pirosra piritjuk. Lehetőleg melegen tartjuk. Elkészitjük a mártást. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, majd hozzátesszük a megtisztitott, szeletekre vágott gombát. Fűszerezés után együtt pároljuk, és miután a gomba elfőtte a levét, meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután lezártuk alatta a tüzet, elkeverjük benne a tejfölt is és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Sós vizben kifőtt tésztával tálaljuk.
11 megjegyzés:
Nagyon guszta, úgy ennék belőle
Na végre, visszatértél! Örülök neked és ezt én is megkóstoltam volna.
Nagyon guszta, és igen visszatértél!Szuper!
Én is örülök, hogy újra irsz:). Én szombat este készitettem hasonló vacsorát, csak a csirkemell hiányzott, de egyszer megpróbálom igy is. köszi a receptet.
Mindenkinek KÖSZÖNÖM!!! :)
Igen, már kezdett hiányozni a "b(l)ogozás"- igy mondja sógorom... :)
Nagyon szép délutánt Nektek!
Csudajó!
Ildy,köszönöm. És igazad van! Tényleg finom :)
Hihetetlenül guszta!
Zsiri, köszönöm :)
Nagyon jól néz ki. És jó viszont látni téged :)
Zita, kedves vagy! Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése