Hozzávalók: 2,5 dl tejföl, 1 dl tej, 1,5 dl piros szőlőlé, 8 dkg cukor, fél citrom leve, 2 ek konyak, 10 g zselatin, 1,5 dl tejszin, kb. 15 dkg piros szőlő
A tejfölt a tejjel, szőlőlével és a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a konyakot. A zselatint 1 dl hideg vizbe áztatjuk kb. 10 percig, majd nagyon kis lángon felolvasztjuk és miután langyosra hűlt, az izesitett tejfölhöz öntjük. Ezután adjuk a krémhez a felvert tejszinhabot. Poharakba öntjük és a tetejét szőlőszemekkel diszitve, legalább 3 órán át hűtjük és csak ezután tálaljuk.
12 megjegyzés:
NAgyon jó! Kipróbálom, akár más gyümölccsel is.
Finom, könnyű pohárkrém lehet!:-)
Dia, szerintem is nyugodtan ki lehet próbálni bármilyen gyümölccsel. :)
Nelli, igy van. :)
Nagyon izgalmas, guszta
Köszi, Bianka!
Nagyon finom biztos!Nagyon jól néz ki!!!Ki fogom próbálni!
Finom lehet! Nekem meg csorog a nyálam :)))
Otti drága, köszönöm!! Örülök, hogy tetszik neked!
Jutka, aranyos vagy!!:))
Ez majdnem olyan, mint a panna cotta. Azt is készíthetjük gyümölcsös öntetetekkel, de így szőlővel is nagyon klassz.
Eisenstock Ildikó! Megtiszteltetés nekem az, hogy olvasol és a hozzászólásod is!
Nagyon köszönöm, kedves vagy!
Hú Te, Edith, de gyönyörű blogod lett, mióta nem jártam itt. :) Gratulálok!
Aliz, örülok, hogy tetszik!
Köszönöm!!
Megjegyzés küldése