2010. november 12., péntek

AMBRÓZIA KRÉM

Hozzávalók: 2,5 dl tejföl, 1 dl tej, 1,5 dl piros szőlőlé, 8 dkg cukor, fél citrom leve, 2 ek konyak, 10 g zselatin, 1,5 dl tejszin, kb. 15 dkg piros szőlő

A tejfölt a tejjel, szőlőlével és a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a konyakot. A zselatint 1 dl hideg vizbe áztatjuk kb. 10 percig, majd nagyon kis lángon felolvasztjuk és miután langyosra hűlt, az izesitett tejfölhöz öntjük. Ezután adjuk a krémhez a felvert tejszinhabot. Poharakba öntjük és a tetejét szőlőszemekkel diszitve, legalább 3 órán át hűtjük és csak ezután tálaljuk.



12 megjegyzés:

Dia írta...

NAgyon jó! Kipróbálom, akár más gyümölccsel is.

Nelli írta...

Finom, könnyű pohárkrém lehet!:-)

Gál Edith írta...

Dia, szerintem is nyugodtan ki lehet próbálni bármilyen gyümölccsel. :)

Nelli, igy van. :)

Bianka írta...

Nagyon izgalmas, guszta

Gál Edith írta...

Köszi, Bianka!

Ottis írta...

Nagyon finom biztos!Nagyon jól néz ki!!!Ki fogom próbálni!

Jutka írta...

Finom lehet! Nekem meg csorog a nyálam :)))

Gál Edith írta...

Otti drága, köszönöm!! Örülök, hogy tetszik neked!

Jutka, aranyos vagy!!:))

Eisenstock Ildikó írta...

Ez majdnem olyan, mint a panna cotta. Azt is készíthetjük gyümölcsös öntetetekkel, de így szőlővel is nagyon klassz.

Gál Edith írta...

Eisenstock Ildikó! Megtiszteltetés nekem az, hogy olvasol és a hozzászólásod is!
Nagyon köszönöm, kedves vagy!

Alíz, Erdélyből írta...

Hú Te, Edith, de gyönyörű blogod lett, mióta nem jártam itt. :) Gratulálok!

Gál Edith írta...

Aliz, örülok, hogy tetszik!
Köszönöm!!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design