A töltött alma után, jöjjön most a sült alma.
Hozzávalók: 8 kisebb méretű alma, 2 ek mazsola, 1,75 ml fehérbor vagy almalé, 2 ek citromlé, 2 ek vaj, 5 dkg durvára vágott dió, 1-2 ek méz, 1-2 tk őrölt fahéj, 1-2 tk reszelt citromhéj.
A mazsolát beáztatjuk az almalébe. Az almákat jól megmossuk, szárazra töröljük, majd magházukat késsel vagy karalábévájóval óvatosan kivágjuk anélkül, hogy az almák szétesnének.
A lyukba citromlevet csöpögtetünk. Egy tűzálló formát kikenünk vajjal. A mazsolát lecsepegtetjük, az almalét vagy bort a formába öntjük. A diót összekeverjük a maradék vajjal, mazsolával és a mézzel. A fahéjjal és citromlével izesitjük. A kivájt almákat a formába állitjuk és megtöltjük a keverékkel. Mikrohullámú sütőben kb. 5 percig, normál sütőben pedig kb. 20 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Gyerekkorom vakjacioit elevenitetted meg ezzel a recepttel. Nagyszuleimnel gyakran ettunk estenkent sult almat. Koszi !!!!
Réka :)
Megjegyzés küldése