Pages

BURGONYÁS- ZELLER KRÉMLEVES

2010. november 1., hétfő

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 70 dkg zeller, 2,5 dl tej, 3,5 dl húsleves, 10 dkg reszelt sajt, fél csokor petrezselyemzöld, só.

A megmosott, megtisztitott zöldségeket kockákra vágjuk. A tejjel és a húslevessel együtt kuktába tesszük főni, az első sipolástól mért következő 15 percig. Aztán kivessszük a kuktából a zöldségeket és konyhai szűrőn vagy mixerrel pépesitjük. Aztán visszatöltjük a kuktába a levest, sózzuk és közepes tüzön egyet forralunk rajta. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal.

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta és biztos finom is!!

Edó írta...

Nagyon finom!És nagyon szépen fotóztál:)

Bianka írta...

Igazán finom lehet

Ildy írta...

Klassz recept, elteszem!:)
Ma én is krumpli krémlevest csináltam:)

Gál Edith írta...

Lányok, nagyon örülök, h tetszik Nektek!
Köszönöm!! :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS