Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 2 ek tejföl, 5 ek cukor, 5 tojás, 3 ek kakaó, 1 pohár cukor a tojásfehérje felveréséhez, kb. 1,5 kg alma, körte és szőlő vegyesen.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a puha margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk, majd a cukorral és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle, amit 3 részre osztunk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe simitjuk. A második adag tésztacipót a kakaóval dolgozzuk össze, a harmadikat hűtőszekrénybe tesszük. A gyümölcsöket megtisztitjuk, kockákra vágjuk, ha szükséges, a szőlőt kimagvaljuk, ezután egyenletesen a tepsiben levő tésztára teritjük. A kakaós tésztát a gyümölcsrétegre reszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a pohárnyi cukorral és a kakaós tésztára simitjuk. Végül a hűtőben levő tésztacipót ráreszeljük a cukros habra. Előmelegitett sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük, majd miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintve kináljuk.
8 megjegyzés:
Már el is mentettem! Nagyon jó!!
Hű de guszta, igazi finomság
Jól hangzik:) Kinézetre olyan mint a muszakám:)
Nagyon mutatós!
Köszönöm nektek!
Huuu, nagyon guszta!
Juditkám, köszi!! :)
Kívánatosan gyönyörűséges! Vajon hány fok lehet a közepes láng...?
Edit
Megjegyzés küldése