2010. november 16., kedd

GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY

Egy régebbi Magyar Konyhában találtam erre a süti receptre. Nagyon megtetszett. Nagyon finom.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 2 ek tejföl, 5 ek cukor, 5 tojás, 3 ek kakaó, 1 pohár cukor a tojásfehérje felveréséhez, kb. 1,5 kg alma, körte és szőlő vegyesen.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a puha margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk, majd a cukorral és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle, amit 3 részre osztunk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe simitjuk. A második adag tésztacipót a kakaóval dolgozzuk össze, a harmadikat hűtőszekrénybe tesszük. A gyümölcsöket megtisztitjuk, kockákra vágjuk, ha szükséges, a szőlőt kimagvaljuk, ezután egyenletesen a tepsiben levő tésztára teritjük. A kakaós tésztát a gyümölcsrétegre reszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a pohárnyi cukorral és a kakaós tésztára simitjuk. Végül a hűtőben levő tésztacipót ráreszeljük a cukros habra. Előmelegitett sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük, majd miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintve kináljuk.


8 megjegyzés:

Dia írta...

Már el is mentettem! Nagyon jó!!

Bianka írta...

Hű de guszta, igazi finomság

Agni írta...

Jól hangzik:) Kinézetre olyan mint a muszakám:)

Ottis írta...

Nagyon mutatós!

Gál Edith írta...

Köszönöm nektek!

Jade írta...

Huuu, nagyon guszta!

Gál Edith írta...

Juditkám, köszi!! :)

kedit írta...

Kívánatosan gyönyörűséges! Vajon hány fok lehet a közepes láng...?
Edit

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design