Régóta szerettem volna már kipróbálni az almát töltve, vagy sütve...most sikerült.
Még lesz repeta belőle!
Hozzávalók: 70 dkg alma, 5 dkg tejberizs, 5 dkg mazsola, fél adag vaniliaöntet.
Vaniliaöntet hozzávalói: 5 dl tej, 1 teáskanál étkezési keményitő, 1,5 dkg vaniliás cukor, 2 tojássárgája, 8 dkg cukor.
Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk késsel vagy karalábévájóval, úgy hogy az almák ne essenek szét és kevés forró vizben üvegesre főzzük. Utána lecsöpögtetjük és az üreget hideg tejberizzsel megtöltjük, amit még melegen elkevertünk kevés rumba áztatott mazsolával. Üvegtálra helyezzük és vaniliaöntetet öntünk köréje.
Az öntethez a tojások sárgáit elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaniliát, a keményitőt és felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folytonosan kevergetve felfőzzük.
6 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki ,biztos fincsi lett:)
Mesésen néz ki
Cakeni, Bianka ,igen nagyon finom!
Köszönöm!!! :)
Guszta, szeretem!
MIcsoda ötlet:-)
El fogomkészíteni!
Otti, Hajnalka! Örülök, hogy tetszik nektek!!
Megjegyzés küldése