Hozzávalók: 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zsenge karalábé, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér és 1 csokor petrezselyem zöldje, 20 dkg friss zöldborsó, 50 dkg darált csirke- vagy pulyka hús, 1 zsemle, 1 tojás, 1 dl fehérbor, 1 zöldségleveskocka, só, bors, olaj.
A zsemlét beáztatjuk, a megtisztított, megmosott zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és fokhagymát apróra, a karalábét kockákra, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikákra, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, hagymát, a petrezselyemzöld felét, a tojást és a kinyomkodott zsemlét. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsgombócokat, kicsit ellapítjuk, majd erős tűzön kicsit megpirítjuk őket. Ezután alájuk öntjük a bort és fedő alatt, 10 percig pároljuk, aztán fedő nélkül megpirítjuk a fasírtokat. Kivesszük őket az olajból. A visszamaradt olajba tesszük a karalábét, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zöldborsót. Erős tüzön keveset piritjuk, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, beletördeljük a leveskockát és félig lefedve puhára, de ropogósra pároljuk. Ezután megszórjuk a maradék petrezselyem zöldjével, a zöldségre tesszük a húsgombócokat, megforrósitjuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.
7 megjegyzés:
Dragam nagyon jol nez ki!!!!!! es biztosan finom is.Anyu.
Hű ez nagyon fin9om lehet
Anyukám, ez aztán a meglepi!!!! :) Nagyon köszi!!!! :)
Bianka, igen nagyon finom volt!!
csak volt finom? akkor hiába küldöm a tányérom?
Éva, igen...:) A júniusi lapszámba készült még valamikor...májusban :)
Guszta nagyon.
Kati, Ottis, köszönöm! :)
Megjegyzés küldése