2011. július 15., péntek

Barackpuding


Egy 2003-as "Kiskegyed Konyhájá"-ban találtam ezt a receptet, Benke László mesterszakács készítette el. Kicsit változtattam a  recepten. Így is nagyon-nagyon finom!!
Hozzávalók: 6 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 2,5 dl tejszín, 4 dl gyümölcszselatin (gyümölcstortára való zselé), 20 dkg őszibarack (befőtt vagy friss), tejszinhab és csokiforgács a diszitéshez.


A tojások sárgáit a cukorral és a tejjel vizgőzön habos tömeggé felverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 dl vízben beáztatott zselatint, összekeverjük és langyosra hűtjük, majd a felvert tejszín habját óvatosan elkeverjük benne és formába öntjük ( én műanyag poharakba öntöttem). Amíg dermed, a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk és a tasakon feltüntetett módon, kompótlével és a barackkal gyümölcsaszpikot készítünk, amit a már teljesen megdermedt tojásos krémre öntünk. Hagyjuk teljesen megdermedni a hűtőszekrényben, majd a pudingot kivesszük a formából ( én egyszerűen el vágtam a poharakat és így "lefejtettem" a krémről) majd tejszinhabbal és csoki forgáccsal diszitve tálaljuk.

7 megjegyzés:

Petra írta...

Ez aztán az ellenállhatatlan desszert! :)

Okki írta...

Nagyon guszta, és nem is nehéz elkészíteni.
Tökéletes desszert! :)

Jade írta...

Menten elajulok! :D

4Gyerek írta...

mellé ez a felszolgálás....

jobban csak akkor mutatna, ha a klaviatúrám mellett látnám s nem a monitoron.

Gál Edith írta...

Petra, egyetértek Veled!

Okki, köszönöm szépen.
Szerintem is...:)

Jade drágám, én kifoglak, csak előbb szólj, hogy mikor készülsz elájulni, és akkor én már szaladok is, hogy elkapjalak :)) Drága vagy!! :)

Éva :) Nagyon köszi!! :) Töredelmesen bevallom, hogy nem most készült, azért ez a felszolgálás :) De asszem, hétvégére ezt is elkészitem, ugyanis ebben a "fagyásban" nem nagyon van kedvem sütkérezni...:))

marisz57 írta...

Hát ez nagyon kelleti magát! Épp van itthon minden hozzávaló, de már mást terveztem hétvégére. Na, még majd meglátjuk.

Bianka írta...

Remekül fest

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design