2011. július 15., péntek
Barackpuding
Egy 2003-as "Kiskegyed Konyhájá"-ban találtam ezt a receptet, Benke László mesterszakács készítette el. Kicsit változtattam a recepten. Így is nagyon-nagyon finom!!
Hozzávalók: 6 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 2,5 dl tejszín, 4 dl gyümölcszselatin (gyümölcstortára való zselé), 20 dkg őszibarack (befőtt vagy friss), tejszinhab és csokiforgács a diszitéshez.
A tojások sárgáit a cukorral és a tejjel vizgőzön habos tömeggé felverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 dl vízben beáztatott zselatint, összekeverjük és langyosra hűtjük, majd a felvert tejszín habját óvatosan elkeverjük benne és formába öntjük ( én műanyag poharakba öntöttem). Amíg dermed, a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk és a tasakon feltüntetett módon, kompótlével és a barackkal gyümölcsaszpikot készítünk, amit a már teljesen megdermedt tojásos krémre öntünk. Hagyjuk teljesen megdermedni a hűtőszekrényben, majd a pudingot kivesszük a formából ( én egyszerűen el vágtam a poharakat és így "lefejtettem" a krémről) majd tejszinhabbal és csoki forgáccsal diszitve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Ez aztán az ellenállhatatlan desszert! :)
Nagyon guszta, és nem is nehéz elkészíteni.
Tökéletes desszert! :)
Menten elajulok! :D
mellé ez a felszolgálás....
jobban csak akkor mutatna, ha a klaviatúrám mellett látnám s nem a monitoron.
Petra, egyetértek Veled!
Okki, köszönöm szépen.
Szerintem is...:)
Jade drágám, én kifoglak, csak előbb szólj, hogy mikor készülsz elájulni, és akkor én már szaladok is, hogy elkapjalak :)) Drága vagy!! :)
Éva :) Nagyon köszi!! :) Töredelmesen bevallom, hogy nem most készült, azért ez a felszolgálás :) De asszem, hétvégére ezt is elkészitem, ugyanis ebben a "fagyásban" nem nagyon van kedvem sütkérezni...:))
Hát ez nagyon kelleti magát! Épp van itthon minden hozzávaló, de már mást terveztem hétvégére. Na, még majd meglátjuk.
Remekül fest
Megjegyzés küldése