2011. július 21., csütörtök

Rusztikus kajszibarackos lepény



Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl kézmeleg víz, 0,4 dl olaj, 1 kiskanál só, 1 ek cukor, 1 csapott ek por élesztő, 12,5 dkg margarin és 7 dkg liszt. Továbbá szükségünk van még 6 ek darabos baracklekvárra, 4 ek olvasztott vajra, 6-7 db. kimagvalt, szeletekre vágott sárgabarackra, 10 dkg málnára, 2 teáskanál porcukorra.
A gyors vajastészta receptjét készítettem el. Ebből az adagból 2 normál méretű tepsi nagyságú tészta lesz. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapirral ellátott tepsiben megkenjük a darabos lekvárral, és 5 percig az előmelegített sütőben elősütjük, ezután kivesszük a sütőből, elrendezzük rajta a barack szeleteket, megkenjük a vajjal, újból betesszük sülni 10 percre, majd a 10 perc letelte után, kivesszük, megszórjuk a málnával és a porcukorral, végül szép pirosra és ropogósra sütjük. 


Recept: innen


9 megjegyzés:

Katalin írta...

hmmm:))

Adél írta...

Nagyon fincsi lehet.

Gal Ruth írta...

Ez nagyon finom volt!!!! JAAJ

Petra írta...

Omlós vajastésztával valami isteni lehet!

Bianka írta...

Remek, nagyon finom

Marika írta...

Nagyon guszta!:)
Kérlek nézz be hozzám, egy díjjal szeretnélek megajándékozni!

Helga írta...

Nem lehetne az egyik tepsivel postázni? Nagyon finom lehet!

Gál Edith írta...

Köszönöm mindenkinek! :)

Csilla írta...

Nézz be hozzám légyszives, játékra szeretnélek hívni! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design