Hozzávalók: a tésztához: 15 dkg tehéntúró, 6 ek olaj, 1 tojás, 2 csomag vaniliás cukor, 1 csipet só, 1 ek kakaó, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 4-5 körte, 3 tojás, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 1 citrom héja, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 ek keményítő, porcukor és baracklekvár.
A tésztát úgy készítjük, hogy a túróhoz adjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a tepsiben pereme is legyen. Ezután vajjal kikent és kilisztezett tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojások sárgáit összekeverjük a túróval, cukorral, vaniliával, keményítővel, tejföllel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. Ezt a krémet ráöntjük a kakaós tésztára. A körtéket félbevágjuk, karalábévájóval a magházukat kiemeljük, és a fél körtéket bevagdossuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. Ezután a körtéket a bevagdosott felükkel felfele a túrós krémbe nyomjuk és előmelegített sütőbe téve, kb. 30-35 percig sütjük. Miután langyosra hűlt a sütemény, megkenjük kevés higitott baracklekvárral vagy meghintjük porcukorral és kockákra vágva kínáljuk.
7 megjegyzés:
Nagyon tetszik!
Nagyon guszta, az íze is nagyon finom lehet. :)))
Ez fantasztikusan néz ki, biztos nagyon finom. Mentem a receptet és kipróbálom, köszönöm szépen.
Nagyon guszta lett!
Igazán finom
De szép szelet, hát még milyen finom lehet! :)
Vajon létezik almásban is? Mintha úgy ettem volna már ilyesmit...
ez abszolút korrektül hangzik.
Megjegyzés küldése