2011. november 14., hétfő

Tej nélküli almamártás


 Egy régebbi "Prima Konyhá"-ban találtam erre a receptre és azonnal el is készítettem. Mondanom sem kell...a leánykáim és én....hát hogy is mondjam??... eltüntettük. Méghozzá nagyon-nagyon hamar!!:) Még jó, hogy férjemnek nem is szóltam róla:) Legközelebb minimum dupla adagot készítek!!

 Hozzávalók: 60 dkg alma, ízléstől és az alma édességétől függően kb. 10-15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, fahéj, szegfűszeg, citromhéj és citromlé.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, csumáját kivágjuk, húsát kis kockákra vágjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egy kevés fahéjjal és szegfűszeggel, citromlével és reszelt citromhéjjal és kevés cukorral kellemesen pikánsra izesitjük. Amikor az alma puha, a levét kevés vízzel elkevert vaníliás pudingporral sűrítjük. 


NAGYON-NAGYON-NAGYON FINOM!!!

3 megjegyzés:

egycsipet írta...

Fincsi, én is szeretem! :)))
Tetszik a tálalás, két ilyen kis tálkányit minden gond nélkül fel tudnék most falni... :D

Babi néni írta...

Recept mentve, köszönöm szépen. :o)

Kreatív konyha írta...

Köszönöm a receptet! Elkészítettem, nagyon finom lett tényleg!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design