2012. február 28., kedd

Csokis muffin pillecukorral



Hozzávalók: 14 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg kakaó, fél tasak sütőpor, 1,25 dl olaj, 3 evőkanál tej, 5 dkg csokoládé reszelék, kb. 5 dkg pillecukor (marshmallow).
Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet és az olajat, elkeverjük, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet és a csokireszeléket is belekeverjük. Muffinformába tesszük a papirkapszlikat, amiket csak háromnegyedig töltünk meg a masszával és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt mindegyik muffinra helyezünk egy pillecukor kockát és grill fokozaton (akár sütőben, akár mikrohullámú sütőben) legtöbb 30 másodpercig pirítjuk.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

ez szenzációs, hétvégén a Lidl-ben vettem olyan amerikai pillecukrot, amit filmekben nyárson sütögetnek,

aztán csak itthon méláztam el, hogy hol is fogom megsütni ezt most? a villanyplatnim együtt-érzően nézett vissza rám:)

és most itt jön a megoldás,
köszönöm, mindig tudtam, hogy számíthatok Rád mindenben:)))))

Gál Edith írta...

Katalin!:))
1. ez itthon készitett pillecukor! Ezzel akartam kezdeni a bejegyzést, de végül úgy döntöttem, hogy még dicsekedésnek vennék... Készitettem már pillecukrot, dulce de leche-t és sűritett tejet is!! És nagyon örülök, hogy kipróbáltam és mindegyik nagyon finomra sikeredett! Próbáld ki Te is! Nem fogsz csalódni!! Nagyon könnyű elkésziteni.
2. szerintem nyugodtan elkészitheted igy. Én amikor édesség hiányban szenvedek, csak ráteszek néhány pillecukrot a grillre és máris kész az amerikai édesség!:)
3. nagyon kedves vagy! KÖSZÖNÖM!:)
4. legyen gyönyörű napod és millió puszi tőlünk Boginak!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design