Annyira finom és egyszerű... És mutatós! :)
Egy "Practic in bucatarie"-ban láttam meg. Azóta már háromszor sütöttem meg... Az első két adagból nekem már nem jutott, a harmadikból is csak az utolsó szeletet kaparintottam meg magamnak.
Hozzávalók: 5 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál olaj, 7 evőkanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 3 kiskanál kakaó. Olaj és liszt a forma kikenéséhez.
Elkészítése: Először elkészítjük a sárga színű tésztát: a tojássárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a narancshéjat, 3 evőkanál olajat és fél kiskanál sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Jól összekeverjük és a megfelelően előkészített tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a kakaóval, úgy hogy a kakaó mindenütt ellepje. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, óvatosan hozzákeverjük a -maradék- sütőporral elkevert lisztet, végül pedig lazítjuk a megmaradt olajjal és a kakaóra kanalazzuk, majd elsimítjuk a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintve és szeletekre vágva kínáljuk.
U.i. Én a Hugicámtól kapott szilikon kuglóf formában sütöttem meg és miután teljesen kihűlt kiborítottam, ezért került a fehér rész alulra.
14 megjegyzés:
Mmmm…not only does this cake look amazing, but I’m sure is absolutely delicious!!!
…I think,I’am going to give it a try !!!xoxo
Tot eu!...acuma am vazut ca pot sa scriu si pe romaneste!Asa ca am sa incerc checul,arata superb!...sper sa ma descurc cu translatatul in engleza ...daca nu am sa strig:help!
Weekend placut!xxx
Szuper jó! Ezt mindenképpen ki fogom próbálni! Köszi. :)))
Kedves Edit!
Rögtön meg is sütném, de mennyi liszt kell a 7 ek-ból a sárga, és mennyi a fehér részbe? És az olaj hogyan oszlik meg?
Elnézést kérek, Kriszti! Javitom azonnal :)
Köszönöm az észrevételt!!:)
Petra, nagyon köszi!!:) (Hamarosan sütöm a következő adagot!)
Carmen, multumesc!!
Pt. Carmen:
Ingrediente: 5 ouă, 7 linguri făină, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, 1 linguriţă praf de copt, 2 pachete de zahăr vanilinat, coaja rasă de la o portocală, 2-3 linguriţe de cacao.
Preparare: Întîi preparăm aluatul galben: mixăm gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr, adăugăm treptat aromele, 3 linguri de făină amestecată cu jumătate de linguriţă din praful de copt şi pe urmă uleiul. Mixăm până când omogenizăm aluatul. O formă de chec tapetăm cu hârtie de copt şi turnăm aluatul galben, apoi cu ajutorul unei site pudrăm acest aluat cu un strat de cacao. Batem albuşurile spumă cu zahărul rămas şi batem până bezeaua se întăreşte complet. Încorporăm treptat uleiul şi făina (rămase) amestecată cu praful de copt. Amestecăm uşor, ca să păstrăm aluatul pufos. Apoi acest aluat îl turnăm peste stratul de cacao. Coacem la foc mediu (180 grade) aprox. 30 minute. După ce s-a răcit, îl pudrăm cu zahăr pudră şi îl servim tăiat în felii.
Este delicios!!
Poftă bună!
Edith,mii de multumiri!!!
...am sa-l incerc si o sa-ti spun cum mi-a iesit!
Weekend placut!xoxo
Carmen, cu multă plăcere!!:)
Aştept cu nerăbdare părerea Ta despre acest deliciu.
Să ai o zi foarte frumoasă!
holnap sütit sütök, de még nem tudom milyet. Férjem azt vinné a melóhelyre a nőciknek nőcinapra! :)
szerintetek ezt lehetne rendes tepsibe is sütni? Talán úgy szaporább lenne, mint őzgerincbe...
Véleményem, hogy lehet rendes tepsiben is sütni, de ebben az esetben mindenképpen duplázd a hozzávalókat. Szerintem...
Én csak kuglóf formában sütöttem eddig.
Elkészült, dupla mennyiséggel, tepsiben, elfogyott, ízlett mindenkinek!!! :)
Kinga! Nagyon örülök, hogy izlett!
Nagyon könnyűnek néz ki a tésztája,- pille - és jól mutat.
L-am facut!Nu a iesit ca al tau dar a fost f.f.bun!Primul chec nici nu a ajuns sa fie pus pe blog!
Merci si iti doresc o saptamina frumoasa!
Megjegyzés küldése