2012. február 9., csütörtök

Nagy-nagy kedvencünk: a hamis mézes


Egyik nagy kedvencünk ez az olcsó, hamar elkészíthető és nagyon finom sütemény.


Hozzávalók: 25 dkg+ 4 evőkanál cukor, 5 tojás, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, meggybefőtt.
Elkészítése: A 4 evőkanál cukrot megpirítjuk és felengedjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a tojássárgákat krémesre keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kihűlt szirupot, aztán a lisztet, végül pedig a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverve sütőpapirral ellátott tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk kimagvalt meggyel és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.

 


5 megjegyzés:

Ibcsi írta...

Nagyon szép magas lett!

Vicuska írta...

Mi is nagyon sokszor sütöttük, mert olyan az íze, hogy szinte eteti magát :)

marisz57 írta...

Nagyon finom lehet! Én más recepttel szoktam hamis mézest sütni, de lehet, hogy ezt is kipróbálom.

KATA írta...

Kedves Edit!
Elkészítettem a recepted alapján ezt a finom sütit a családnak...és nagy siker lett...valóban nagyon finom!!!
Köszönöm:)
Kata

Gál Edith írta...

Kedves Kata! Nagyon örülök, hogy izlett nektek ez a sütemény!
Én köszönöm!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design