2012. február 7., kedd

Túrókrokett málnamártással

Újból szüneteltem itt, ugyanis vannak az ember életében olyan dolgok, események amelyeket senki be nem tervez, mégis jönnek. Csak úgy... És kénytelenek vagyunk átmenni rajtuk. Ha lehet, felemelt fejjel. Ha ez nem sikerül, akkor úgy ahogy csak lehet.

De hogy ne csak a kellemetlen dolgokról írjak, hoztam Nektek egy egyszerű, de nagyszerű édesség receptjét. Nagyon hamar elkészül és nagyon finom. Egy "Meglepetés" magazinban találtam és nagyon megtetszett, ezért azonnal ki is próbáltam.

 

Hozzávalók:  50 dkg túró, 3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só. A panírozáshoz zsemlemorzsa, a sütéshez 4 dl olaj. A málnamártáshoz: 20 dkg fagyasztott málna, 2 dl víz, 1 teáskanál keményítő, 2-3 evőkanál méz, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítése: A villával összetört túróhoz adjuk a tojássárgákat, lisztet, zsemlemorzsát, csipetnyi sót adunk hozzá, jól összekeverjük és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel fellazítjuk. Ebből a tésztából vizes kézzel ujjnyi vastag, 5-6 cm hosszú kroketteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és a forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészültek, szűrőlapáttal lecsepegtetve papirszalvétára tesszük. A mártáshoz a málnát felöntjük a vízzel, felforraljuk és besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel, majd izesitjük a mézzel és a citromhéjjal, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni és a krokettekkel tálaljuk.



Jó étvágyat!







8 megjegyzés:

Márti írta...

Ez valóban nagyszerű desszert!
Jó újra látni :)

4Gyerek írta...

áhh....málnamártás....

remélem most már nem lesznek kényszerített pihenőid. sok egészséget.
puszi, majd következőkor úgy IS találkozunk.

Unknown írta...

Szép munkák! http://coolworld.try.hu

Maresz írta...

Örülök, hogy jobban vagy!:))

Gál Edith írta...

Márti, köszönöm szépen!:)

Éva, Neked is köszönöm! Úgy legyen!!:)

István, köszönöm!

Maresz, én is!:)

Vicuska írta...

Nagyszerű krokettek!

marisz57 írta...

De jó kis recept! Desszertnek is, de laktató leves után második fogásnak is megfelel.

Gál Edith írta...

Vicuska és Marisz, köszönöm!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design