2012. május 26., szombat

Suberek avagy húsos pite



Hűtőrámolás...:)  Egy zacskóban kevés, nagyon kevés darált hús... Mihez kezdjek vele??  Egy gyors keresgélés a blogvilágban és itt rátaláltam!
Eléggé olcsó, hamar készen van és  finom! A maradék tésztát finomra aprított zöldhagyma és sajt keverékével töltöttem meg. Ne tudjátok meg, hogy ízlett a lányoknak...:)



Hozzávalók: A töltelékhez: 30 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál aprított mentalevél, kevés olaj, só, bors. A tésztához: 1 pohár víz, kb. 25 dkg liszt, só.

Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd néha meg-meg kavargatva kb. 10-15 perc alatt megsütünk. Amint lezártuk alatta a tüzet meg is izesitjük: sóval, borssal és az aprított mentalevéllel. Ha szükséges lenne, leszűrjük, hogy a tölteléknek ne legyen leve! Ezután egy tésztát állítunk össze a vízből, sóból és a lisztből. Sima tésztává állítjuk, amiből kis labdacsokat formázunk és lisztezett deszkán mindegyik labdacsot kb. tenyérnyi ovális lappá nyújtjuk.


  A lapokat egy kisebb evőkanálnyi töltelékkel megtöltjük, kettőbe hajtjuk, jól megnyomkodjuk a széleit, majd villával megformázzuk. Forró olajban kisütjük és készen is van. 
És abban az esetben ha úgy jártok mint én, mármint hogy rejtélyes módon tűnt elfele a töltelék :), szóval ebben az esetben ha van otthon egy kis sajt és valami zöld, akkor azzal is megtölthetitek. Mint már írtam, apróra vágtam zöldhagymát, összekevertem nagyon kevés reszelt sajttal és ezt tettem a hús helyett. Ez is nagyon finom lett!


Jó étvágyat és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

1 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Ez a suberek nagyon jo otlet, ki fogom probalni - vegasan (pizzasan, babbal, zoldseggel-majd ami epp itthon lesz:-) Koszonom!

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design