Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl
tejföl, 5 dkg vaj, 15 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor,
csipetnyi só. A forma kikenéséhez vaj és liszt.
Elkészítése: 2 tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1
vaníliás cukorral és a sóval, hozzáadjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat
és a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül a tojással, a
maradék cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük a túrót. A masszát vajjal
kikent és kilisztezett tortaformába öntjük, közepébe pedig tesszük az izesitett
túrót. Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 35-40 perc alatt. A formában
hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve és szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése