Pages

Krémsajtos kávés sütemény

2012. december 17., hétfő


Hozzávalók: A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só. A krémhez: 20 dkg krémsajt, 2 dl tejszín, 1 tasak kapucsinópor, 2 tasak instant kávé, szükség és ízlés szerint porcukor. A tetejére 1 tasak kapucsinópor.

Elkészítése: Hagyományos módon piskótát sütünk: a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, hozzájuk adjuk a sárgákat, végül pedig a kakaós lisztet. Sütőpapirral ellátott tepsiben tűpróbával készre sütjük. Ezidő alatt elkészítjük a krémet: a krémsajthoz adjuk a kávé porokat, a tejszint, amivel krémmé keverjük, majd szükség szerint izesitjük porcukorral. Ezt a habos krémet halmozzuk a kihűlt piskótára, majd meghintjük a kapucsinó porral, kissé kihűtjük, majd kockákra vágva kínáljuk. 


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon tetszik ez a recept. Egyszerű az elkészítése - nem írod, hogy a tejszínt külön kell habnak felverni, nekem az nem mindig szokott sikerülni.Várólistára kerül nálam. Köszönöm!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS