2015. július 8., szerda

Sajttorta málnával



Sajttorta málnával ( 4 személyre)

Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg keksz, 10 dkg vaj felolvasztva. A sajtkrémhez: 60 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 30 dkg natúr joghurt, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 3 
teáskanál porzselatin. A díszítéshez málna szemek és citromfű.

Elkészítése: Először a kekszes alapot készítjük el: a ledarált/porrá tört kekszet összekeverjük a vajjal, majd egy –háztartási fóliával kibélelt- püspökkenyér forma aljába nyomkodjuk, ezután pedig az edényt a hűtőszekrénybe tesszük és ott tartjuk, míg a kérm elkészül. Ehhez a zselatint beáztatjuk 1,5 dl hideg vízbe, ezidő alatt pedig összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, a citromlével és a porcukorral. Most a zselatint nagyon kis lángon felolvasztjuk és a krémhez keverjük. Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, majd az édességet visszatesszük dermedni a hűtőszekrénybe min. 4 órára, de legjobb ha egy éjszakára. Másnap kiborítjuk, tetejét málnaszemekkel és citromfűvel díszítjük, majd szeletekre vágva kínáljuk. 

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design