2017. november 11., szombat

Sült csirkemelles paradicsomos tészta



Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg bármilyen száraz tészta, 50 dkg csirkemell, 6 paradicsom, 3 szál zöldhagyma, 2,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj, só és bors; a tálaláshoz kevés reszelt sajt és apróra vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A tésztát a szokásos módon, bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és átöblítjük; levéből felfogunk kb. 2 dl-nyit, félretesszük. Időközben sóval és borssal meghintjük/ízesítjük  a csirkemell mindkét oldalát, majd a felforrósított olajon, mindkét oldalán 5-5 perc alatt megpirítjuk. Ezután kivesszük az olajból, 10 percig pihentetjük, majd pedig csíkokra vágjuk a húst. A visszamaradt olajba tesszük a vajat, az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát és paradicsomot, kicsit pároljuk, majd felöntjük a borral és addig pároljuk, míg a lé felére csökken. Most öntjük hozzá a tejszínt, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, visszatesszük a húst, ha szükséges, még ízesítjük, majd az egészet a leszűrt tésztára öntjük és összekeverjük. Megszórjuk a sajttal és a zöldpetrezselyemmel és tálaljuk.
Megj. Abban az esetben, ha „levesesebben” szeretjük, öntsünk a tejszínes mártáshoz a tészta főzőlevéből annyit, hogy jó sok leve legyen. Ezzel felforraljuk és ezután öntjük a tésztára.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design