Pages

Lasagne leves

2018. február 12., hétfő




Hozzávalók ( 6 személyre): 50 dkg darált hús, 40 dkg hámozott paradicsom, 20 dkg fodros szélű szélesmetélt, 1 l csirkealaplé, 1 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 evőkanál paradicsompaszta, 1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom, olaj, só és bors; a tálaláshoz reszelt sajt és zöldpetrezselyem.

Elkészítése: Kevés forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, sóval és borssal izesítve tovább sütjük, ezután pedig hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöldfűszereket, további 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompasztát. Most adjuk hozzá a paradicsomot és a babérlevelet, aztán felöntjük az alaplével. Szükség szerint sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a metéltet és a levest addig főzzük, míg a tészta megpuhul. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS