2018. március 21., szerda

Epres Panna Cotta

  
Hozzávalók ( 5 személyre): 3,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 10 g zselatinpor, 6 dkg cukor, 1 teáskanál vanília kivonat; az eper öntethez 40 dkg friss eper, 10 dkg cukor, 2-2 evőkanál víz és citromlé; a diszítéshez eper.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk 3 evőkanál hideg vízbe. Ezalatt a tejszínt és a tejet a cukor hozzáadásával forráspontig hevítjük, majd levéve a tűzről, hozzáadjuk a vanília kivonatot. Hagyjuk állni még kb. 2 percig, ezután feloldjuk benne a zselatint, folytonosan kavargatva, míg a zselatin teljesen elolvad. Ekkor hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Az eper öntethez a friss, megtisztított epret a cukorral és a vízzel felfőzzük, többször megkavargatva és kis lángon addig főzzük, míg az öntet kissé besűrűsödik. Ekkor levéve a tűzről egy finom szűrőn átszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az időközben megdermedt Panna Cottákat kiborítjuk egy lapos tányérra, köré öntjük az öntetet, majd eperrel diszítjük és azonnal tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design