2018. március 24., szombat

Tavaszi spenóttekercs


Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 4 tojás, 5 evőkanál liszt, 20 dkg friss spenót, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a krémhez 20 dkg tehéntúró, 10 dkg natúr krémsajt, 1 piros paprika, 10 dkg sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, só és bors.

Elkészítése: Először leforrázzuk a spenótot, ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd nagyon apróra felvágjuk. Külön kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a spenótot, végül pedig a sütőporral átszitált lisztet. Egy piskótaszerű tésztát kapunk, amit sütőpapírral ellátott tepsibe öntünk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve azonnal feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt elkészítjük a krémet: ehhez nagyon apróra vágjuk a sonkát és a paprikát, majd jól kikeverjük a túrót a krémsajttal, a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a sonkát és a paprikát, végül sóval és borssal ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a kicsavart spenótos piskótát, óvatosan feltekerjük, háztartási fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Ekkor szépen felszeleteljük és tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design