2018. április 21., szombat

Tejszínes sajtos brokkoli krémleves



Hozzávalók ( 4 személyre): 75 dkg brokkoli, 1,5 l húsalaplé, 5 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál vaj, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, só és bors; a tálaláshoz reszelt sajt és tejföl.

Elkészítése: A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, együtt még 1 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel, összekeverjük, ezután pedig felöntjük a húsalaplével és a tejszínnel. A levest felforraljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira darabolt brokkolit és hagyjuk 4 percig főni. Ekkor kiveszünk 4 csinosabb rózsa brokkolit ( ezt használjuk majd a tálaláshoz), a többit pedig tovább főzzük, míg a brokkoli puhára fő ( kb. 15 perc). Ekkor a levest botmixerrel pűrésítjük, visszatesszük a tűzről és felforraljuk. Levéve a tűzről azonnal megszórjuk a sajttal, majd sóval és borssal ízesítjük. Tálaláskor kevés tejföllel, sajttal és a félretett brokkolival kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design