2018. augusztus 26., vasárnap

Tehéntúrós hajtogatott sütemény



Túrós hajtogatott sütemény

Hozzávalók: 80 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, 4 tojás, 60 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só; a formázáshoz kb. 15-20 dkg cukor.
Elkészítése: A száraz túrót szétmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és a sós, sütőporos lisztet. A tésztából puha, rugalmas tésztát gyúrunk, amit enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságú lappá nyújtunk. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából. A kristálycukrot egy lapos tálba/tányérba szórjuk. A tészta-kör egyik oldalát belemártjuk a cukorba, majd a cukros oldalával befele félbehajtjuk, így egy félholdat kapunk. A félhold egyik oldalát ugyancsak cukorba mártjuk és ugyancsak a cukros oldalával befele ujból félbehajtjuk, majd az így kapott „háromszög” egyik oldalát is cukorba mártjuk és a cukros oldalával felfele  sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk. Igy járunk el az összes tészta-körrel. A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, amelyeket a fentebb leírt módon formázunk és tepsibe sorakoztatunk. A süteményt előmelegített sütőben kb. 30-45 perc alatt készre sütjük, majd kihűlés után kínáljuk. 



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design