2018. augusztus 29., szerda

Mentás csokis fagyi




Mentás csokis fagyi

Hozzávalók: 5 dl tejszín, 40 dkg sürített tej, 30 dkg csokoládé ( 20 dkg apróra-, 10 dkg durvára vágva), 1 csokor menta.
Elkészítése: A mentaleveleket felaprítjuk, majd beletesszük a forráspontig hevített tejszínbe. Az edényt levesszük a tűzről, lefedjük és így hagyjuk 2-3 percig. Ezután leszűrjük a tejszínt, ráöntjük az apróra vágott csokoládéra, hagyjuk 1 percig állni, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvadt. Ezután hozzáadjuk a sürített tejet, jól összekeverjük, majd egy sütőpapírral ellátott püspökkenyér-formába ( vagy bármilyen fagyasztható edénybe) öntjük a keveréket és hagyjuk kihűlni. Ezután fagyasztóba tesszük és hagyjuk félig megdermedni. Ez kb. 1-2 óra. Ezután a fagyasztóból kivesszük, a formából kiborítjuk, majd hozzákeverjük a durvára vágott csokoládét, miután ujból az edénybe tesszük és a fagyasztóban teljesen megfagyasztjuk. Tálalás előtt fél órával kivesszük, adagoljuk és kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design