2019. szeptember 22., vasárnap

Citromos aprósütemény



Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg natúr krémsajt, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 tojás és 1 tojássárga, 2 citrom leve és lereszelt héja, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, sárga ételfesték ( opcionális), csipetnyi só; a forgatáshoz porcukor.

Elkészítése: Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és a sóval, majd félretesszük. Ezután habosra keverjük a vajat a krémsajttal és a porcukorral, hozzáadjuk a citromlevet és héjat, a vaíjlia kivonatot, opcionálisan az ételfestéket, majd a tojást és a tojássárgát és jól összekeverjük. Ezután fokozatosan a lisztes keveréket is a masszához adjuk; egy ragadós tésztát kapunk, amit letakarva egy éjszakára hűtőszekrényben tartunk. Másnap diónyi labdacsokat formázunk a masszából, amiket porcukorba forgatunk, majd sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk 5 cm távolságra egymástól. 180 fokos sütőben max. 14 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Közepük puha kell legyen; ha a szélük barnulni kezd, túl vannak sütve! A tepsiből kivéve hűtőrácsra helyezzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design