2019. szeptember 22., vasárnap

Finom őszi leves



Hozzávalók ( 6 személyre): 4 szál mángold, 30 dkg hámozott paradicsom, 15-15 dkg főtt csicseriborsó, szárazbab és orsótészta, 1-1 kisebb főzőtök/cukkini, piros kaliforniai paprika, sárgarépa és lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 l húsalaplé, 2 evőkanál olaj, só és bors.

Elkészítése: A mángold leveleit és szárát külön-külön felaprítjuk. Ugyancsak felaprítjuk a paprikát, sárgarépát, a tököt és a fokhagymát. Forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a mángold szárát és együtt pároljuk, közben sóval ízesítjük. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomot ( levestől), a tököt, paprikát, sárgarépát, fokhagymát, majd a mikor a leves felforrt, hozzáadjuk a csicseriborsót és a babot. Összekeverve ujból felforraljuk és addig főzzük, míg a zöldségek félig puhára főttek. Ekkor adjuk a leveshez a tésztát, majd kis lángon, kevergetve tovább főzzük, közben szükség szerint ízesítjük. Amikor a tészta puhára főtt, a leveshez adjuk a mángold leveleket. Egyet rotyogtatunk rajta és lefedve, azonnal levesszük a tűzről. Melegen kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design