2019. október 10., csütörtök

Kolbászos káposztás egytál




Hozzávalók ( 4 személyre): 1 közepes, legyalult káposzta, 35 dkg füstölt kolbász, 1-1 doboz hámozott, illetve sürített paradicsom, 2 krumpli, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl húsalaplé, 2 evőkanál balzsamecet, só és bors.

Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A kolbászt szeletekre-, a krumplit kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
3. Egy nagyobb fazékba tesszük a káposztát, hozzáadjuk a kolbászt, krumplit, hagymát, fokhagymát és a hámozott paradicsomot.
4. Egy edényben összekeverjük a húsalaplevet a sürített paradicsommal és a balzsamecettel.
5. Az ízesített alaplevet a kolbászos káposztához öntjük, összekeverjük és feltesszük az edényt főni.
6. Az ételt szükség szerint sóval és borssal ízesítjük, felforraljuk, majd az edényt lefedve, kis lángon addig főzzük, míg a zöldségek és a kolbász puhára főnek.
7. Végül apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük és levesszük a tűzről.
Forrón kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design