2010. január 18., hétfő
BÁCSKAI HÚSGOMBÓC
Magyarországi nagynénimtől karácsonyra kaptam két darab kiskönyvet:
Pelle Józsefné: Egytálételek
Pelle Józsefné: Csirkehúsos finomságok
Azonnal átböngésztem, megnéztem mi az, ami inyemre való és többek között ezen a recin akadt meg a szemem:
Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 zsemle, 1 tojás, kevés tej, 2 vöröshagyma, olaj, pirospaprika, só, bors, egy kiskanál gulyáskrém ( én tettem hozzá ugyanennyi Piros Aranyat is), 15 dkg rizs.
A darált húst összegyúrjuk a tejben áztatott és kifacsart zsemlével, a tojással, egy kevés reszelt hagymával, sóval és borssal. Az olajban megfonnyasztunk 1 reszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, feleresztjük kevés vizzel és a gulyáskrémmel izesitjük. Jól felforraljuk. A húsmasszából kisebb tojás nagyságú gombócokat formázunk és a pörköltlébe tesszük. Pár perc múlva a gombócokat megforgatjuk, nehogy lesüljenek a lábos aljára, majd annyi vizet öntünk alá, hogy félig legyenek a pörköltlében. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a több vizben átmosott és lecsurgatott rizst, megsózzuk, és ha kell, kevés vizet öntünk még hozzá. Fedő alatt, gyenge tüzön addig pároljuk, mig a rizs a pörköltlét felszivja. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Rebeka! Ezúton még egyszer HÁLÁS KÖSZÖNET EZEKÉRT A SZÉP AJÁNDÉKOKÉRT!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
hát ez nagyon jól néz ki és minden amit készitesz,ezt ki fogom próbálni,köszi
Finom lehet. Én nagyon szeretek mindent, ami darálthúsos és rizses, de a férjem miatt ezeket csak ritkán készítem (mint ahogy káposztás vagy tésztás ételeket is). AZért, megeszik mindent, amit elé teszek, csak nem szabad túl nagy gyakorisággal tegyem asztalra a nem túl nagy kedvenceket.
Ezt szerintem valamikor ki fogom próbálni!
A megyges sütid is nagyon jól néz ki!
A lányok meg nagyon aranyosak.:)
Még valami...
Ha jól láttam, te, mármint a blogod nincs fenn a gasztro.hu-n. Megharagszol, ha beajánlak? Kár lenne, hogy rejtve maradjon a blogod a nagyközönség elől!:)
Marika, aranyos vagy!
Szerintem nyugodtan kipróbálhatod, izleni fog Királyéknak:)))
Edith! De drága vagy!
Tényleg finom és kipróbálhatod. Hogy mi mennyire hasonlitunk!!! Én is igy kell átgondoljam a heti menüt, mert a lányokkal vagyok én ugy, mint te a "zuraddal"( én is szoktam igy szólitgatni:))))
A bloggal kapcsolatosan pedig ok, benne vagyok és nagyon KÖSZÖNÖM!!!
Puszi és GRATULA a cikkedhez!!
szeretettel editkém sok jőfőzőcskézést igérem máskor is gondolok rád ha a kezembe akad valami jo izú főzni valq
Megjegyzés küldése